Вијести, Извјештаји

Имамо зацртане циљеве, меч у Бијелом Пољу има своју тежину

Након паузе због утакмица у Купу, а онда и обавеза репрезентације, наставља се такмичење у Првој црногорској кошаркашкој лиги, а Сутјеска сјутра (19) у 17. колу гостује Јединству у Бијелом Пољу.

Период без утакмица екипа је покушала да искористи да се што боље припреми за предстојеће обавезе у домаћем шампионату, али и у „балону“ НЛБ АБА2 лиге у Широком Бријегу. Али, није све било идеално – играчи су имали проблема са вирусом и повредама, а тренер Дарко Вујачић је једно вријеме на тренинзима радио са шесторицом играча.

У међувремену ствари су се консолидовале и сви кошаркаши, изузев Владимира Томашевића, су се опоравили и биће у конкуренцији за предстојеће изазове. Томашевић ће, због повреде стопала, једно вријеме бити ван терена, а неће играти у Широком Бријегу.

Утакмица у Бијелом Пољу је посљедња пред наредни „балон“ у регионалном такмичењу. Сутјеска је лидер у домаћем шампионату, има 11 побједа и два пораза и новим тријумфом направила би велики корак ка једном од прва два мјеста, која гарантују учешће у АБА2 лиги и наредне сезоне.

„Скупили смо се. Стандардне ствари нас прате од првог дана. Нису сви играчи у идеалној форми, али без обзира на то имамо зацртане циљеве. Меч у Бијелом Пољу ће нам послужити и да направимо добру увертиру пред ‘балон’ у Широком Бријегу. Наравно да нам много значи и због пласмана у црногорском шампионату, тако да има своју тежину. Надам се да ћемо дати максимум и остварити повољан резултат“, рекао је тренер Дарко Вујачић.

Милош Вујовић поручује да ће екипа дати све од себе да оствари побједу у Бијелом Пољу.

„Фаворити смо у овом мечу, али свако гостовање је тешко. Осим Томашевића, сви играчи су на окупу, спремили смо се за ову утакмицу и надамо се побједи”, рекао је Вујовић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ