Вијести, Извјештаји

Илија Варајић: Надам се да ћу овако наставити

Прва утакмица на Златибору је завршена успјешно, Сутјеска је заслужено савладала Горицу (84:78), стигла до пете побједе и остала у врху НЛБ АБА2 лиге.

Сада слиједе два дана резервисана за тренинг и одмор, а онда и дуел са Борцем из Бањалуке (петак, 15 часова).

Дуел против Горице није био лак. Још једном се показало да ниједан тим не смије да се потцијени, те да концентрација од првог до посљедњег минута мора бити на максимуму.

А Сутјеска је против хрватског прволигаша контролисала утакмицу, у трећој четвртини први пут стигла до двоцифрене предности, да би ривал ипак у финишу успио да се примакне на два поена заостатка и меч учини занимљивијим. Тада је одговорност преузео Илија Варајић, погодио двије тројке ставио тачку и на меч и на своје одлично издање. Имао је 18 поена, једну асистенцију и по два скока и украдене лопте за индекс корисности 18. А што је такође битно, а што не улази у званичну статистику, Илија је био веома агресиван у одбрани, константно је мучио кошаркаше Горице…

“Битна утакмица за нас, због коначног пласмана на табели. Мислим да је било доста грешака, али смо на крају оправдали улогу фаворита и утакмицу успјешно привели крају”, казао је Илија.

Илија је против Горице одиграо најбољи меч ове сезоне, а како сезона одмиче игра све боље. Претходне седмице је сјајно играо у дербију црногорске лиге против Подгорице, био човјек одлуке, а онда је и синоћ још једном потврдио квалитет и потенцијал који посједује.

“Тренутно ми је најбитније да оправдам улогу млађег играча, који треба да води доста рачуна о тим радним елементима – одбрани, подизању агресивности, да се та енергија пренесе на терен. Поени долазе – некад их има, некад их нема. Против Горице их је било и надам се да ћу овако наставити”, скроман је наш првотимац.

Одлична година је иза Илије. Љетос је младу репрезентацију Црне Горе водио до бронзе на Европском првенству, а онда се прикључио и А тиму током припрема за Еуробаскет.

Сада је фокусиран на обавезе у клубу, а оно што је сигурно – најбоље од Илије тек слиједи.

ФОТО: Драгана Стјепановић