Вијести, Извјештаји

Заједништво и добра енергија воде до циља

Почетак сезоне у Првој црногорској кошаркашкој лиги је био успјешан – Сутјеска је одиграла три утакмице, остварила три веома убједљиве побједе и направила лијепу увертиру пред „балон“ НЛБ АБА2 лиге, који данас почиње у Широком Бријегу.

Све три побједе у домаћем шампионату Сутјеска је забиљежила под вођством Милоша Минића, који је екипу преузео након претходног „балона“. Сутјеска је, прије свега, играла агресивно и то је био њен заштитни знак, а на та три меча Минић је пружио шансу свим играчима.

Сада је дошло вријеме за утакмице у регионалном такмичењу, а ривали су ТФТ (сјутра од 18) и Златибор (21.12. у 15). ТФТ има једну побједу у лиги, док је Златибор на врху табеле са само једним поразом након пет утакмица. Сутјеска је у групи тимова који имају двије побједе и три пораза.

„Очекују нас двије тешке утакмице против квалитетних противника – ТФТ-а и Златибора. Прва утакмица је са екипом из Македоније, која ове сезоне игра много озбиљнију улогу и у домаћем првенству и у НЛБ АБА2 лиги. Имају шест странаца, који су врло добри индивидуалци. Друга утакмица је против Златибора, који је у овом моменту апсолутни фаворит и један од претедената за највиши пласман“, казао је тренер Милош Минић пред одлазак у Широки Бријег.

Пред утакмице у Широком Бријегу Сутјеска има великих кадровских проблема.

„У обавези смо да поправимо утисак са претходног ‘балона’, гдје смо одиграли двије јако лоше утакмице. Ипак, у овом моменту нисмо у ситуацији да пријетимо било коме, јер имамо огромних проблема са повријеђеним играчима. Не тражимо изговоре и није алиби прича, али нам главни играчи не тренирају – Владимир Томашевић је два мјесеца одсутан, Богдан Бојић, који се повриједио на прошлом ‘балону’, још није почео да тренира, први плејмејкер Дакуан Брејси је двије седмице без тренинга, а Павле Ђуришић је због болести једно вријеме био ван терена“, објашњава Минић.

И поред тога екипа се не предаје. Момци који буду у саставу даће све од себе, као што је био случај на свим утакмицама.

„Сви играчи који су у погону и људи из стручног штаба су свјесни ситуације у којој се налазимо. Даћемо максимум да пробамо да изненадимо и забиљежимо побједе које су нам пријеко потребне у борби за топ осам“, поручио је Минић.

Андреј Вулевић поручује да ће екипа пружити максимум.

„Мислим да смо се добро спремили. Очекујемо добру енергију, добру борбу и да дамо свој максимум. Имали смо одређених кадровских проблема, на тренинзима нас није било преко 10 посљедњих пет-шест дана. Не сумњам у момке и тренера. Морамо да поправимо утисак са претходног ‘балона’, гдје нисмо добро изгледали енергетски. Енергија и заједништво су кључни, надам се да ће све остало доћи са тим”, рекао  је Вулевић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ