Вијести, Извјештаји

Захтјеван меч са Дечићем, идемо ка нашем циљу

Почиње други круг домаћег шампионата, а Сутјеска сјутра (19) дочекује Дечић.

 

Први дио сезоне, уз одређене проблеме који су пратили екипу, одрађен је беспрекорно. Биланс од девет побједа и једног пораза лансирао је Сутјеску на прво мјесто одакле, логично је, наш тим неће и не треба да одступи.

 

А већ на старту другог круга у Никшић долази Дечић, који је у досадашњем дијелу сезоне остварио половичан учинак. У првом међусобном мечу ове сезоне Сутјеска је славила 84:75. Била је то тешка утакмица, коју су наши момци тек у финишу успјели да преломе и остваре тријумф.

 

Уочи овог сусрета екипа има кадровских проблема – прехладе и повреде и даље кроје ростер.

 

„Имамо пар играча који се враћају из повреда, нису још ушли у контакт игру. Из дана у дан јављају нам се здравствени проблеми, али се надам да ћемо се до утакмице скупити. Нисмо у најбољој форми, момци који су се прикључили нису у такмичарском ритму. Треба нам времена да се вратимо на оно старо“ рекао је у најави меча тренер Дарко Вујачић.

 

Утакмица са Дечићем је посљедња коју ће Сутјеска одиграти до почетка новог „балона“ НЛБ АБА2 лиге, који 23. јануара почиње у Бањалуци.

 

„Очекује нас захтјевна утакмица. Дечић је у првом дијелу показао да се ради о екипи која има пар индивидуалаца, искусних играча. Морамо добро да се припремимо. Момци су свјесни да не смијемо да проспемо оно што смо изградили. Сваки наредни меч је битан, како бисмо потврдили ово што смо урадили у првом дијелу сезоне. Идемо ка нашем циљу, а то су прва два мјеста. Надам се да ће момци одрадити то што треба како бисмо дошли до побједе“, поручио је Вујачић.

 

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ