Вијести, Извјештаји

Екипа против Теода ставља тачку на 2022. годину

Трећи „балон“ НЛБ АБА2 лиге на Златибору завршен је успјешно – Сутјеска је била импресивна, блиставо одрадила двије утакмице, уписала обје побједе и наставак сезоне у регионалном такмичењу дочекује са фантастичним скором од шест побједа и једног пораза.

Након „балона“ услиједиће још један меч до краја године – екипа сјутра (18) на домаћем терену против Теода игра утакмицу 11. кола Прве црногорске кошаркашке лиге. Утакмица са Тивћанима, као што је и најављено, имаће хуманитарни карактер. На главном улазу у дворану, намијењеном за навијаче, као и на службеном улазу биће постављена по једна кутија, а сав новац, који буде прикупљен, биће преусмјерен за лијечење дјечака Александра Нађа.

Сутјеска утакмицу дочекује као лидер у домаћем шампионату, има седам побједа и један пораз и сусрет против Теода прилика је да се 2022. година заврши успјешно.

„Прави тест за нас. Да у добром расположењу, које нас и даље држи послиије ‘балона’, и на овој утакмици, уз добар приступ, покажемо колико можемо у овом моменту. Прилика да годину финализујемо на најбољи начин, а то је побједа и да заокружимо добар резултат у првом дијелу сезоне“, поручио је тренер Дарко Вујачић.

Теодо је током сезоне промијенио тренера. Шеф стручног штаба Тиваћана је бивши тренер нашег клуба Душан Дубљевић. Екипа је у шампионату везала три побједе, а онда је у претходном колу изгубила од Миленијума. Теодо је у досадашњем дијелу сезоне забиљежио пет побједа, уз четири пораза.

„Теодо је промијенио тренера, вјероватно ће у ходу доћи и до промјене састава. Ми не смијемо ниједну екипу да потцијенимо, нити имамо право на то. Морамо да уђемо максимално озбиљно, да противника поштујемо и да покажемо наше најбоље лице. Једино тако можемо да очекујемо позитиван резултат. Све супротно томе нас води у проблем, у који не желимо да се налазимо. Морамо максимално да приступимо свакој утакмици, сви ће бити мотивисани против нас. Имамо амбиције да будемо међу прва два у шампионату и то је додатно бреме за нас, али морамо да оправдамо тај квалитет који имамо”, рекао је Вујачић.

ФОТО: Драгана Стјепановић