Вијести, Извјештаји

Добром одбраном до побједе против Миленијума

Сутјеска је добро почела такмичење у Првој црногорској кошаркашкој лиги – екипа је у првом колу убједљиво савладала Ибар (97:70), а онда у другој рунди, у гостима, побиједила Дечић (91:79).

Након двије побједе, Сутјеску сјутра (18), у Никшићу, очекује дуел против Миленијума, у оквиру трећег кола. Сутјеска је фаворит, а меч против тима из Подгорице послужиће и као припрема за „балон“ НЛБ АБА2 лиге, који наредне седмице почиње у Широком Бријегу.

„Спремамо се за Миленијум, хватамо ритам у домаћем првенству након касног почетка. Сигурно смо фаворизовани на домаћем терену, али не смијемо потцијенити квалитете Миленијума, посебно у нападу. Надамо се да ће нам ова утакмица послужити и као припрема за ‘балон’ и да ћемо добром одбраном тријумфовати“, рекао је у најави меча Бошко Бошковић члан стручног штаба Сутјеске.

И уочи овог меча тим има проблема са повредама.

„Здравствени билтен је велики проблем, тренирамо у скраћеном ростеру. Још не знамо у којем ћемо саставу наступити“, казао је Бошковић.

Утакмица против Миленијума идеална је прилика да публика дође у Спортски центар и подржи момке пред нови „балон“ АБА2 лиге.

„Жељни смо утакмица на домаћем терену, тако да се надамо што већем броју навијача“, поручио је Бошковић.

А посљедњи играч који је појачао Сутјеску је Марко Лукић. Марко је добро почео мандат у нашем клубу,

„Спремни смо за меч, јако смо тренирали. Ово је одлична прилика да се припремимо за ‘балон’ НЛБ АБА2 лиге, који почиње наредне недјеље. Очекује нас јака и битна утакмица. Миленијум има по једну побједу и пораз. Очекујемо јаку и чврсту екипу. Ми ћемо дати све од себе, да испоштујемо оно што смо се договорили“, рекао је Лукић.

Задовољан је почетком сезоне у Никшићу.

„Све је супер. Задовољан сам саиграчима и тренерима. Сви су ме прихватили максимално, то је све што могу да тражим од њих. Ја сам дошао са великим амбицијама, да напредујем“, поручио је Лукић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ