Вијести, Извјештаји

Дерби са Подгорицом, Вујачић: Идемо на побједу

Послије феноменалног издања и побједе над Јединством у прошлом колу, КК Сутјеска сјутра, у наредној рунди Прве црногорске кошаркашке лиге, игра још један дерби – ривал је Подгорица, а меч 17. кола у „Бемакс“ арени почиње у 19 часова.

Подгорица је у одличној форми, „балон“ у Широком Бријегу одиграла је добро, а у прошлом колу домаћег шампионата савладала Ловћен и изборила пласман у АБА2 лигу наредне сезоне.

Близу пласмана у регионално кошаркашко такмичење је и КК Сутјеска – нашој екипи неопходна је једна побједа у преостала два меча. До ње ће покушати да дође већ сјутра и тиме испуни зацртани циљ постављен уочи почетка сезоне.

„Послије два меча, која су била јако битна за нас, екипа са много самопоуздања улази у наредне мечеве. Први је против Подгорице, која је у доброј форми, у посљедње вријеме игра боље него што је то био случај раније током сезоне. Очекујем да момци реагују још боље, још агресивније, паметније него што су то радили у претходном мечевима. Надам се добром издању. Идемо на побједу“, казао је у најави меча тренер екипе Дарко Вујачић.

У екипи, уочи гостовања, постоје кадровски проблеми. Милош Копривица због повреде није тренирао на данашњем тренингу и његов наступ је под знаком питања.

„Упитно је да ли ће Копривица бити спреман за меч. Видјећемо на дан утакмице да ли може да помогне екипи. Али, сви момци који су спремни морају да изгарају 40 минута“, поручио је Вујачић.

КК Сутјеска и Подгорица одиграли су три утакмице ове сезоне. Сутјеска је славила у „балону“ НЛБ АБА2 лиге у Сарајеву и у првом дијелу домаћег шампионата у Никшићу, док је Подгорица била боља у Купу.

Све ово сугерише да нас у „Бемакс“ арени очекује 40 минута добре кошарке.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић