Вијести, Извјештаји

Дерби против Борца: Агресивном игром зауставити њихову спољну линију

Горица је архивирана у уторак, а екипа је већ у сриједу почела да се припрема за сјутрашњи (15) други меч на „балону“ НЛБ АБА2 лиге на Златибору против Борца из Бањалуке.

Уједно, утакмица Сутјеске и екипе из Босне и Херцеговине је дерби седмог кола регионалног такмичења. Оба тима су на скору од пет побједа и једног пораза. Борац је у првом мечу на Златибору лако изашао на крај са Пелистером и потврдио да је у доброј форми. Екипа је везала пет побједа у свим такмичењима, а на посљедњих 13 мечева претрпјела само један пораз.

Али и наша екипа је, након побједе над Подгорицом у Никшићу, у добром расположењу допутовала на Златибор, а онда се тријумфом против Горице учврстила на врху табеле и то мјесто не жели да препусти. Сутјеска је ове сезоне одиграла 14 мечева у свим такмичењима и уписала 12 побједа.

„Борац је једна од најталентованијих екипа у АБА2 лиги. Доста су незгодни што се тиче и спољне и унутрашње игре. У високим процентима шутирају за три поена (43,8 %). Чека нас тежак меч. Морамо да одговоримо агресивном игром у одбрани и зауставимо њихову спољну линију, која веома добро функционише. Покушаћемо да пружимо максимум и да, прије свега, 40 минута играмо добру одбрану. Видјећемо како ћемо енергетски то да испратимо. Улога благог фаворита иде на њихову страну. Даћемо максимум, надам се да ће момци да буду расположени, како бисмо дошли до доброг резултата”, рекао је у најави меча тренер Дарко Вујачић.

Капитен, Марко Ћалић поручује да ће екипа покушати да исправи грешке из претходних утакмица и дође до тријумфа.

„Када се погледа табела онда видимо да утакмица носи префикс дербија. Ми и овом мечу прилазимо као и сваком – да се покажемо у најбољем свјетлу. Сигурно је да идемо на побједу. Трудићемо се да исправимо грешке из ранијих утакмица како бисмо на прољеће, кад дође завршница АБА2 лиге, били најбољи”, казао је Ћалић.

ФОТО: Драгана Стјепановић