Вијести, Извјештаји

Да уживамо у полуфиналу

Другу сезону заредом Сутјеска се пласирала у полуфинале Прве црногорске кошаркашке лиге. Након регуларног дијела шампионата, у којем је изборен пласман у НЛБ АБА2 лигу наредне сезоне, екипа је у плеј-офу два пута била боља од Подгорице (85:81 и 82:81), па је заказала мечеве против актуелног шампиона, Будућност Волија. Први сусрет је сјутра (19) у Подгорици, а други у четвртак (18) у Никшићу.

Током плеј-офа, као и у ранијем дијелу сезоне екипа је имала проблема са повредама. Познато је да су од раније ван терена Томашевић и Бојић, а онда се уочи прве утакмице са Подгорицом повриједио Војиновић, да би реванш пропустили Горановић и Баровић, који је први сусрет завршио са 32 поена и иза којег је одлична сезона. Такође, у реваншу против Подгорице, у игру због повреде није улазио Ђуришић.

Сутјеска ће у скраћеном саставу одиграти и утакмице против Будућности. Али, момци који буду играли пружиће максимум, као што је био случај током читаве сезоне. Слиједе мечеви за уживање, а утакмица у четвртак (18) у Никшићу је још једна прилика да публика напуни Спортски центар и подржи екипу.

“Презадовољни смо пласманом у полуфинале, јер смо успјели да савладамо Подгорицу, која је била фаворит. Сада нас очекују утакмице против Будућности у којима ћемо уживати. Будућност је апсолутни фаворит. Остаје жал што нисмо комплетни да пружимо што бољи отпор, јер смо у Купу видјели да можемо да играмо са њима. Али, сигурно се унапријед нећемо предати. Надамо се и да ће у четвртак, кад будемо домаћини, доћи велики број гледалаца, да још једном ове сезоне напунимо нашу дворану”, поручио је тренер Милош Минић.

Сутјеска је ове сезоне у четвртфиналу Купа Црне Горе изгубила од Будућности.

“Очекивања од следеће утакмице нису велика. Играмо у скраћеном ростеру, доста играча има проблема са повредама. Будућност је свакако фаворит”, рекао је Радосав Спасојевић.