Вијести, Извјештаји

Да покажемо да је атмосфера у Никшићу на кошаркашким утакмицама сјајна

Посљедњу утакмицу у Никшићу у НЛБ АБА2 лиги Сутјеска је одиграла у марту 2020. године против Динамика. Након тога је, због коронавируса, промијењен формат такмичења, па се лига играла по принципу “балона”, што је било примијењено и ове сезоне са изузетком плеј-офа.

Ове сезоне клубови су у плеј-офу добили могућност да играју утакмице на домаћем терену. АБА лига је одлучила да се мечеви у доигравању играју код куће и на страни, на кош-разлику, па ће тако публика у Никшићу, послије четири године, имати прилику да гледа утакмицу регионалног такмичења.

А Сутјеска сјутра (18) у првом мечу четвртфинала, у Спортском центру дочекује Војводину, екипу која је један од фаворита за титулу и пласман у виши ранг.

“Пласманом у плеј-оф НЛБ АБА2 лиге смо испунили циљ у регионалном такмичењу за ову сезону. Очекује нас меч са Војводином, која је један од главних претедената за улазак у АдмиралБет АБА лигу. Врло су квалитетна екипа, која игра јако агресивно у одбрани свих 40 минута. Изванредно трче у контранапад, који им је, уз офанзивни скок, једно од главних оружја. Мислим да као највећи квалитет треба истаћи њихову тимску игру”, рекао је тренер Милош Минић.

Публика у Никшићу је четири године чекала да уживо види нашу екипу на утакмицама регионалног такмичења.

“Имали смо неколико дана да спремимо утакмицу, да се у што бољем свјетлу представимо публици послије четири године неиграња АБА2 лиге у Никшићу. Обавеза је да дамо максимум, да бисмо уздигнуте главе могли да изађемо са терена, какав год резултат на крају да буде”, поручио је тренер Сутјеске Милош Минић.

Очекујемо да навијачи подрже момке, да буду наш шести играч и вјетар у леђа.

“Радује чињеница да коначно имамо прилику да играмо пред нашим навијачима. Да покажемо да смо добри домаћини, да је атмосфера у Никшићу, на кошаркашким утакмицама, сјајна. Велико је интересовање за утакмицу – то нас радује, али је истовремено и обавеза да се у што бољем свјетлу представимо никшићкој публици”, поручио је Минић.

БАРОВИЋ И СПАСОЈЕВИЋ: ПУНА САЛА ЋЕ БИТИ ВЕЛИКИ ФАКТОР

А најискуснији у екипи, Филип Баровић и Радосав Спасојевић су имали прилику да играју пред пуним трибинама у Никшићу.

“На домаћем терену играмо добро. Очекујем да одиграмо добру утакмицу, па ћемо видјети за шта ће то бити довољно. Играо сам у Никшићу кад је сала пуна и то ће бити велики фактор. Публика много значи – четири године НЛБ АБА2 лигу нисмо играли у Никшићу. Мислим да је интересовање велико, да ће публика да се одазове позиву. То нас чини срећним и ставља нас у обавезу да утакмицу са Војводином одиграмо што боље“, поручио је Баровић.

Атмосфера уочи меча је одлична.

„Очекујем добру и квалитетну утакмицу. Војводина је одлична екипа, најбоље тимски играју. Неће бити лако, али против кога год да играмо на домаћем терену – очекујемо побједу. Позивам навијаче да дођу у што већем броју. Атмосфера је, као и увијек, одлична. Годинама је добра атмосфера, ништа се није мијењало“, јасан је Радосав Спасојевић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ