Вијести, Извјештаји

Да одиграмо добру утакмицу и „балон“ завршимо са побједом

“Балон” НЛБ АБА2 лиге у Бањалуци се ближи крају, Сутјеска је одиграла двије утакмице, а сјутра ће (15) против Спарса одиграти трећу.

Дуел са екипом из Сарајева долази након два исцрпљујућа меча, против Хелиоса и Пелистера, и сигурно је да ће бити веома захтјеван. Спарси су у досадашњем дијелу сезоне уписали једну побједу, а у међувремену довели четири нова играча.

„Не бих нас уврстио у фаворите на сјутрашњем мечу због чињенице да нисмо дошли у саставу у којем смо били у претходном ‘балону’. Због здравственог билтена екипа није дошла енергетски спремна да изнесе три утакмице у шест дана. У том смислу ће утакмица против Спарса бити најтежа. Посљедња је на овом ‘балону’ и долази послије два пораза“, казао је у најави меча тренер Дарко Вујачић.

Вујачић поручује да је најбитније да екипа буде максимално мотивисана.

„Спарси су довели четири нова играча. Другачије изгледају него на претходним ‘балонима’. Неће бити лако. Битно је да се момци освјеже, да уђу мирне главе и буду максимално мотивисани, без притиска и морања. На тај начин да одиграмо утакмицу и будемо енергетски добри. Надам се да ћемо одиграти добар меч, славити и ‘балон’ завршити са побједом”, поручио је Вујачић.

Рецепт за побједу могла би да буде игра у посљедњој четвртини против Пелистера.

„У другој утакмици смо се вратили послије 30 минута лоше игре, што је можда добро за ову утакмицу са Спарсима. Посљедњих седам минута против Пелистера смо показали наш карактер и енергију“, рекао је Вујачић.

Андреј Вулевић поручује да ће екипа дати све од себе да се врати на побједнички колосјек.

“Треба да оправдамо улогу фаворита, што нам је и обавеза. Немамо никакав императив, али реално би било сјутра да побиједимо и да се подигнемо. Против Пелистера смо показали да имамо карактер, вратили смо се у меч, на крају мало и несрећно изгубили. Знам да ћемо сјутра показати реакцију, убијеђен сам у то, као и да ћемо побиједити.“

Андреј је против Пелистера био иницијатор повратка у игру. Везао је три тројке и одиграо добру утакмицу.

„Задовољан сам. То је нешто што се очекује од нас млађих играча са клупе, да одмијенимо носиоце игре, старије и искусније играче. То је наша улога, коју треба стално да показујемо“, поручио је Вулевић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ