Вијести, Извјештаји

Даћемо све од себе да обрадујемо наше навијаче

Претходне сриједе Сутјеска је у сјајном амбијенту у Никшићу, у првом мечу четвртфинала НЛБ АБА2 лиге поражена од Војводине (89:84).

Публика у Никшићу испунила је Спортски центар, око три хиљаде људи је дошло да подржи екипу, која је у борбеној утакмици нажалост изгубила, па у Нови Сад одлази са пет поена дефицита.

А други меч четвртфинала на програму је у сриједу (17) у Новом Саду. Екипа се претходних дана спремала за овај сусрет, анализирала претходни дуел, па ће спремно и мотивисано ући у предстојећи меч са жељом да анулира минус и покуша да избори полуфинале.

„Анализирајући прву утакмицу, става сам да смо могли пуно боље, нарочито у одбрани. Нисмо испоштовали неке тактичке ствари, које смо спремали, посебно у фази дефанзивног скока. Генерално, резултат је добар, колико ми нисмо били добри у дефанзивним задацима. Покушаћемо да исправимо грешке у мечу који нам слиједи у Новом Саду и ако те грешке сведемо на минимум – што се тиче дефанзивног скока и дефанзивне транзиције, што су радни елементи – сигурно да нисмо без шанси. Напротив, ми дефанзивно играмо много боље и морамо да одиграмо сјајну утакмицу у одбрани“, рекао је у најави меча тренер Милош Минић.

Сутјеска у комплетном саставу стиже у Нови Сад.

„За прву утакмицу нисмо имали Владимира Томашевића, који је тек почео да тренира и Илију Горановића, који је три дана био под температуром и терапијама, а ставио се на располагање. Велика захвалност момцима што су се ставили на располагање тренеру и клубу. У Нови Сад не идемо са бијелом заставом. Даћемо све од себе да обрадујемо наше навијаче“, рекао је Минић.

Никола Кочовић је у првом сусрету убацио 15 поена, а вјерује да екипа у другом сусрету може до тријумфа.

„Имамо дефицит од пет поена након првог меча, што нисмо очекивали. У игри смо, мислим да имамо шансе да изборимо полуфинале. Идемо у Нови Сад да пробамо да надокнадимо пет поена дефицита, побиједимо и пласирамо се у полуфинале. Знамо гдје смо гријешили у првој утакмици. Сигурни смо да можемо да одиграмо боље – и у одбрани и у нападу. Тражићемо нашу шансу да изборимо полуфинале. Војводина има сјајну екипу, играју одлично цијеле сезоне. Неће бити лако, али је спортски надати се“, поручио је Кочовић.

Слиједи одлучујућих 40 минута.

„Ми кад смо комплетни можемо да играмо са сваким. Имамо шансу, надамо се, покушаћемо да побиједимо и пласирамо се у полуфинале“, поручио је Илија Горановић.