Вијести, Извјештаји

Вјерујемо у повољан резултат против Крке

Пораз од Златибора је архивиран, а Сутјеску у Широком Бријегу очекује још једна важна утакмица у НЛБ АБА2 лиги.

Екипа сјутра (18) против Крке игра претпосљедњи меч ове сезоне у регуларном дијелу такмичења. Након пораза у претходном колу Сутјеска је на скору од седам побједа и четири пораза и има тријумф мање од сјутрашњег ривала, који је у уторак савладао Пелистер (102:88) и обезбиједио пласман на завршни турнир у Домжалама.

„Знали смо да је овај ‘балон’ најбитнији, гдје се све одлучује. У мечу против Златибора су се десиле непредвиђене ствари. Нисмо очекивали такво издање, по први пут је прва четвртина била лоша, лош однос и приступ игри. Морали смо што прије да се подигнемо, да освјежимо играче, јер нас очекује битан меч против Крке. Морамо да поправимо све оно што нисмо добро урадили у првом мечу, односно да одиграмо као у претходним ‘балонима’. Јесте да смо се носили са здравственим проблемима, али без обзира на то можемо и треба то сјутра да покажемо против Крке. Атмосфера и хемија у екипи је добра. Утакмицу морамо почети другачије, него против Златибора. Вјерујемо да можемо доћи до повољног резултата и пласмана међу осам“, рекао је у најави меча тренер Дарко Вујачић.

Меч против Пелистера је обиљежио плејмјекер Крке Рок Стипчевић, који је сусрет завршио са по 18 поена и асистенција. Стипчевић ће и сјутра бити главна пријетња.

„Знамо сви да је Крка квалитетна, са доста искусних играча, једна од најбољих екипа у лиги. У групи је фаворита за улазак у АБА лигу. Треба да обратимо пажњу на плејмејкера Рока Стипчевића. Од њега све креће, разиграва екипу. У претходном мечу је показао колико значи екипи. Спремили смо се, знамо шта треба да радимо. Ако енергија буде на нивоу, сигурно имамо шансу“, рекао је Вујачић.

Наступ Милоша Копривице на сјутрашњем мечу је под знаком питања. Копривица је на мечу са Златибором добио један незгодан ударац.

„На нама је да што прије архивирамо утакмицу против Златибора и извучемо поуке. Крка је искусна екипа. Треба од старта да наметнемо чврстину у одбрани и да 40 минута будемо фокусирани. Надам се да ћемо показати реакцију након пораза од Златибора“, поручио је Здравко Бошковић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ