Вијести, Извјештаји

Вујачић, Ћалић и Томашевић: Атмосфера је одлична, растерећени смо, пружићемо максимум

Сезона у НЛБ АБА2 лиги се полако ближи крају, Домжале је ове седмице домаћин завршног турнира, а у Словенији ће играти и Сутјеска.

Екипа је регуларни дио сезоне завршила на седмом мјесту, па ће у четвртфиналу, сјутра (15) играти против Крке. Тим из Новог Места је славио на претходном сусрету у Широком Бријегу, али је сада улог много већи, будући да је ривал један од главних кандидата за пласман у Адмиралбет АБА лигу, да је ослабљен (нема Мацуре и Јурковића) и да ће бити под притиском на овој утакмици. Са друге стране, наша екипа је растерећена, што може да игра битну улогу када је ријеч о оваквим сусретима.

“На претходном мечу у ‘балону’ они су били растерећни, а ми под императивом. Сада је ситуација другачија – они су под већим притиском, имаће и подршку са трибина, а ми смо растерећени и то треба да искористимо. Крка је фаворит, а ми ћемо дати све од себе. Ми смо у добром ритму, играмо много боље него што је то био случај у Широком Бријегу. Надамо се добром резултату, добро ћемо се спремити. Момци су мотивисани”, казао је тренер Дарко Вујачић.

У плеј-офу се игра један меч – нема калкулација, све је могуће.

„Све екипе се надају и очекују да могу да направе добар резултат. Без обзира на име противника у првој утакмици, екипе које имају највеће амбиције до краја морају да побиједе све три утакмице и покажу и квалитет и континуитет добрих игара. Добити три утакмице у шест дана сигурно није лако. Крка је показала да се ради о квалитетној екипи, добро покривеној на свим позицијама. Ако испоштујемо оно што радимо током припреме меча, онда можемо да се надамо добром резултату“, поручио је Вујачић.

Капитен Марко Ћалић поручује да је атмосфера у екипи одлична, те да су момци мотивисани да сјутра пруже максимум,

“Даћемо све од себе. Играмо са екипом која нас је побиједила у Широком Бријегу, али то не мора ништа да значи. Сада је ситуација другачија. Странци су се много боље уклопили, Томашевић се вратио из повреде. Са великим оптимизмом очекујемо утакмицу. Атмосфера у екипи је одлична, ту је све како треба. Играчи су послије двије везане побједе у домаћој лиги пуни самопоуздања. Спремни дочекујемо овај сусрет”, поручио је Ћалић.

Сутјеска је у суботу, против Теода, одиграла меч у домаћем шампионату, славила 91:71 и направила лијепу увертиру пред утакмицу са Крком. А против Теода је послије два мјесеца први пут на паркету био Владимир Томашевић. Повреда стопала је прошлост, Владимир је против Тивћана за 20 минута постигао 14 поена, а два скока су му недостајала за дабл-дабл.

„Послије два мјесеца одмора са нестрпљењем сам чекао поново да заиграм, да помогнем екипи колико је то у мојој моћи. Осјећам се одлично, са стопалом је све у реду, повреда је прошлост. Није било времена да се боље припремим, јер сам се прикључио прије десет дана, али сам задовољан како у овом тренутку изгледам, очекивао сам да ће то доста теже ићи“, рекао је Томашевић.

Томашевић је пропустио „балон“ НЛБ АБА2 лиге у Широком Бријегу, па није играо на утакмици са Крком. Сада је спреман да помогне, а поручује да ће екипа може до тријумфа на овом мечу.

„Наравно да можемо. Игра се једна утакмица и ми идемо на побједу. Фокусирани смо, знамо шта треба да радимо. Екипа је у доброј форми, сви смо спремни да дамо максимум.“

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ