Вијести, Извјештаји

Вујачић: Вјерујем у екипу; Вујовић: Даћемо све од себе

Кошаркашки клуб Сутјеска отпутовао је јутрос у Широки Бријег на посљедњи „балон“ НЛБ АБА2 лиге.

Послије десет кола КК Сутјеска је на учинку од шест побједа и четири пораза и великим шансама да се пласира у плеј-оф регионалног такмичења.

Уочи одласка у Широки Бријег дошло је до промјене на клупи, па је Велимира Гашића наслиједио Дарко Вујачић, бивши играч Сутјеске. Вујачић ће на клупи дебитовати сјутра (15) против бањалучког Борца, најјаче екипе у овом такмичењу. Послије Борца слиједе утакмице против Златибора (петак, 15) и Младости (недеља, 19).

„Прије свега морам да кажем да ми је јако драго што сам у клубу за који ме вежу лијепе успомене и са којим сам остварио лијепе резултате. Затичем екипу у тешком стању, али сви смо ту да до краја изгарамо и изађемо из резултатске кризе“, казао је Вујачић уочи предстојећег турнира.

Сутјеска је у Широки отпутовала након пораза од Миленијума у домаћем првенству.

„Предстоји нам „балон“ у Широком Бријегу – гледамо да поправимо форму колико можемо, да спремимо утакмицу што боље, колико нам вријеме дозвољава. Не можемо за дан, два припремити доста ствари, али очекујем да ће екипа реаговати најбоље што може. Све што је иза нас гледамо да заборавимо – доста лоших резултата, поготово посљедње утакмице у домаћем првенству гђе до краја не зависимо само од нас. Надам се најбољем – ту сам, вјерујем у екипу, а екипа треба да покаже карактер и квалитет“, јасан је Вујачић.

Нема много времена за припрему предстојећих утакмица.

„Надам се да ћемо у Ширком Бријегу показати боље лице. Утакмице нас очекују у незгодном тренутку. Момци су свјесни шта морамо да урадимо. Први меч играмо против Борца, фаворита за пласман у АБА лигу. Имамо своје шансе, момци вјерују у себе и надамо се повољном исходу“, поручио је Вујачић.

Милош Вујовић поручује да ће екипа на сваком мечу дати све од себе.

„Послије промјена у клубу идемо у Широки Бријег. Играмо против три јаке екипе из горњег дијела табеле. Очекујем да на сваком мечу дамо све од себе. Имамо мало времена за припрему и размшљање, идемо утакмицу по утакмицу и надамо се позитивном исходу. Мислим да ћемо осигурати плеј-оф“, казао је Вујовић.

ФОТО: АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић