Вијести, Извјештаји

Вријеме је за дерби

Вријеме је за дерби – Сутјеска сјутра (20:30) у Никшићу дочекује Подгорицу у мечу деветог кола Прве црногорске кошаркашке лиге.

Након седам одиграних утакмица обје екипе су забиљежиле по шест побједа и пораз, па је јасно да ће се након сјутрашњег дуела један од тимова осамосталити на челу табеле и у добром расположењу дочекати наредни “балон” АБА2 лиге на Златибору, који почиње 19. децембра.

Меч са Подгорицом долази након сигурне, рутинске побједе над Приморјем у Херцег Новом. Екипа је у недјељу одиграла добро прво полувријеме, у наставку је дошло до малог пада, али побједа ниједног тренутка није била угрожена. Са друге стране Подгорица је везала пет побједа у свим такмичењима, а у претходном колу домаћег шампионата је на домаћем терену савладала Миленијум.

“Против Подгорице ће момци дати све од себе. У претходном колу смо забиљежили побједу, са више самопоуздања улазимо у меч, који је увертира пред утакмице на ‘балону’. Да видимо како ће момци одрадити тих 40 минута. Надамо се да ће све функционисати како треба и да ће бити још бољи него у претходном мечу”, рекао је у најави утакмице тренер Дарко Вујачић.

Сутјеска је ове сезоне већ једном савладала Подгорицу – било је то на старту АБА2 лиге, када је екипа славила на Златибору 64:61.

“На тој утакмици на Златибору нисмо били екипа која је прије тога била у завидној форми. Та утакмица ништа није показала. Послије тога су се догодиле познате ствари, доста нас је то пореметило – знамо како смо тренирали и функционисали. То су чињенице са којима се носимо. Не тражимо алиби ни пред једну утакмицу, па тако ни пред ову”, поручио је Вујачић.

ФОТО: Драгана Стјепановић