Вијести, Извјештаји

Војиновић: Да уз добар однос оправдамо улогу фаворита против Миленијума

Времена за одмор нема, домаћи шампионат се одвија по убрзаном ритму, ове седмице на програму је 16. коло у којем ће Сутјеска, сјутра (21) гостовати Миленијуму.

Момци су у домаћем првенству везали 10 побједа, на добром су путу да обезбиједе пласман у НЛБ АБА2 лигу и наредне сезоне, а још један корак ка том циљу покушаће да направе сјутра против Миленијума.

“Миленијум је незгодна екипа, која има квалитет да изненади и побиједи сваку утакмицу, поготово на свом терену. Ми смо тренутно у добром ритму, што нам не даје право за опуштање. Морамо максимално фокусирани приступити овом мечу, и уз добар однос оправдати улогу фаворита“, казао је пред овај меч Јован Војиновић.

Већ у четвртак (18) Сутјеску у Никшићу, против Подгорице, очекује веома важна утакмица у сезони, меч који много тога може да одлучи када је ријеч о коначном пласману на крају сезоне.

„Идемо корак по корак, утакмицу по утакмицу, али је свима јасна важност дербија са Подгорицом. Побједа би нас значајно приближила циљу и пласману у НЛБ АБА2 лигу наредне сезоне. Свјесни смо квалитета Подгорице, као једног од најбољих тимова лиге, који нам је једини задао пораз у домаћем првенству. Наравно, вјерујемо у нас, да ће наш квалитет и домаћи терен пресудити, што ће нам сигурно значити за завршницу сезоне“, рекао је Јован.

А дерби са Подгорицом је права прилика да навијачи дођу у Спортски центар и подрже момке у дербију, а пред одлазак на „балон“ НЛБ АБА2 лиге, који се од 18. марта одржава у Широком Бријегу.

„Утакмица као што је дерби са Подгорицом је права прилика да публика дође и присуствује дуелу двије најбоље екипе у домаћем првенству. Надам се што већем броју, јер је подршка навијача увијек потребна“, поручио је Војиновић.

Управо се на наредном „балону“ играју одлучујуће утакмице за пласман у плеј-оф.

„Плеј-оф НЛБ АБА2 лиге је од почетка сезоне амбиција овог тима, поготово због новог система, гдје бисмо имали прилику да играмо пред домаћом публиком и сигурно били екипа коју би сви радо заобишли у том случају. То морамо да заслужимо на посљедњем ‘балону’, који нас ускоро очекује. Имаћемо прилику да у директном дуелу одлучујемо нашу судбину. Вјерујем да, уз искуство које ова екипа посједује, можемо направити искорак и доћи до онога што сви желимо“, закључио је Војиновић.

ФОТО: ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ