Вијести, Извјештаји

Битна побједа над Приморјем

Сутјеска је вечерас у 8. колу Прве црногорске кошаркашке лиге савладала Приморје 90:82.

Сутјеска је вечерас уписала битну побједу, а у овај меч екипа је ушла прилично ослабљена. Андреј Вулевић, Максим Вујовић, Милош Вујовић, Ђорђе Оташевић и Радош Вуковић су прије овог меча примали инфузију, а Милош Вујовић је покушао да игра, иако је повриједио руку. Радосав Спасојевић је играо, иако има проблема са повредом и 15 дана није тренирао, док је Богдан Бојић, такође због повреде, ван терена.

Сутјеска је константно водила у првом полувремену. Екипа је у првој четвртини имала углавном пет поена вишка, да би, послије поена Кочовића и Оташевића, било и плус девет – 26:17.

Прву двоцифрену предност Сутјеска је имала током друге четвртине када је послије серије 7:0 и поена Ђуришића и Оташевића било 40:30, да би послије поена Спасојевића било максималних плус 11 – 46:35.

Како се ближио крај првог дијела Приморје је хватало прикључак, па је у финишу првог и почетком другог полувремена направило серију 8:0 и изједначило (54:54), а онда и повело – 57:56.

У тим тренуцима треће четвртине екипе су се смјењивале у вођству, па је Сутјеска у посљедњи период ушла са поеном предности – 71:70.

Сутјеска је преко Спасојевића отворила четврту четвртину, везала пет поена и повела 76:70.

Приморје је тројком смањило на 76:73, а онда је услиједила серија Сутјеске 7:0, па је након полагања Вулевића у контри било 83:73 и питање побједника је било ријешено.

Најефикаснији је био Владимир Томашевић са 29 поена и седам скокова.

Радосав Спасојевић је имао 12 поена, а Филип Баровић дабл-дабл учинак – 12 поена, 10 скокова и пет украдених лопти.

Андреј Вулевић је имао 11, Ђорђе Оташевић девет, Никола Кочовић осам, Павле Ђуришић пет, а Јован Војиновић четири поена.

Сутјеска у недељу од 18 часова дочекује Ловћен.