Вијести, Извјештаји

Без императива и притиска, да одиграмо што боље

Ова седмица је резервисана за обавезе у Купу Црне Горе, који се игра у нешто другачијем формату, него што је био случај ранијих сезона. Учествује осам екипа, а Сутјеску већ у четвртфиналу, сјутра (19:30), очекује утакмица против Будућност Волија.

Прије тачно десет година Сутјеска је остварила историјски успјех и освојила Куп Црне Горе, савладавши у финалу, у Тивту, управо Будућност (64:55). Сутјеска је једина екипа, која је, осим Будућности, освојила трофеј у овом такмичењу. У тадашњем саставу били су Марко Ћалић, сада капитен екипе као и Дарко Вујачић сада тренер Сутјеске. Ћалић је проглашен за најкориснијег играча турнира.

Било је након тога још утакмица против Будућности, а посљедња је одиграна у септембру прошле године, на Меморијалном турниру “Љубо Јовановић” када је Сутјеска изгубила након два продужетка. Сада нас очекује нова епизода, а меч ће се сигурно разликовати од овог посљедњег будући да су обје екипе током сезоне промијениле ростер.

“Без императива и притиска идемо да одиграмо што боље, да покушамо да пружимо достојан отпор. Потрудићемо се да утакмица буде квалитетна. Мотива неће недостајати, момци ће дати све од себе. Будућност је наша најјача екипа, фаворит за освајање Купа. Нама предстоји да будемо достојан противник и да пружимо максимум у овом моменту”, казао је у најави меча тренер Сутјеске Дарко Вујачић.

Екипа и даље има кадровских проблема, па ће дуел против Будућности, због повреда, пропустити Милош Копривица и Владимир Томашевић.

“У ову утакмицу улазимо ослабљени и недовољно спремни. Копривица и Томашевић неће моћи да нам помогну. Момци који су претходне седмице били одсутни због прехлада су нам се прикључили”, поручио је Вујачић.

Због правила о ограниченом броју странаца, Будућност може да рачуна на само четворицу играча који немају црногорски пасош.

“Очекује нас захтјеван меч. Будућност, у каквом год саставу да изађе, биће велики фаворит против нас. Ми ћемо покушати да што више држимо егал и да пробамо да у завршници дођемо до побједе и полуфинала”, поручио је Милош Поповић.

ФОТО ДРАГАНА СТЈЕПАНОВИЋ