Вијести, Извјештаји

Дерби на Цетињу

Кошаркашки клуб Сутјеска сјутра (18 х) против Ловћена на Цетињу игра меч 2. кола домаћег шампионата.

Тренер Сутјеске, Велимир Гашић очекује занимљив меч и поручује да се екипа полако комплетира у жељи да спремно дочека утакмицу на Цетињу.

“Ловћен је успио да скупи респектабилан тим за ову сезону. Упркос томе што их је, као и нас, након прошле сезоне напустило неколико играча, успјели су да доведу двојицу врло квалитетних америчких кошаркаша – Клеренса и Вошингтона. Вратили су неколико, за њих, врло битних играча који су играли претходних сезона. То је један добар тим, они су ниво форме показали на Златибору са двије побједе, тако да нас очекује сигурно занимљив меч на Цетињу. Мислимо само о нама и желимо што спремнији да дочекамо ту наредну утакмицу. Лагано се комплетирамо као тим и покушавамо да кроз тренинге све што смо замислили реализујемо, посебно на плану колективне игре”, поручио је тренер кошаркашког клуба Сутјеска Велимир Гашић.

Тренер Ловћена, Петар Јовановић казао је да његов тим уочи сјутрашњег меча има одређених кадровских проблема. Ловћен је у 1. колу изгубио од Ибра 103:99.

“Дерби против Сутјеске долази у незгодном тренутку, послије пораза од Ибра. Имамо исте проблеме, прехладе, на тренингу је било седам играча, евидентно је да нас то омета у раду и да имамо мирноћу неку како би пружили максимум против Сутјеске. Тај меч је врло битан поготово послије пораза од Ибра. Надам се да ћемо се скупити и да ћемо забиљежити побједу која би нам пуно значила у настојању да испунимо циљ, а то је пласман међу двије најбоље екипе и пласман у АБА2 лигу сљедеће сезоне”, казао је Јовановић.

Сутјеска и Ловћен одиграли су три меча претходне сезоне. Наш тим славио је у првој првенственој утакмици, на Цетињу (95:83) и у “балону” АБА2 лиге у Сарајеву (79:69). Након тога одигран је још један лигашки меч, овог пута у Никшићу, а побиједио је Ловћен (77:75).

У суботу је на програму и дуел Ибра и Јединства у Рожајама, а у неђељу се састају Приморје и Теодо.

СЦ Дерби у уторак дочекује екипу Даниловграда, док је Подгорица у четвртак савладала Миленијум 83:52.

АБА Леагуе ј.т.д/Драгана Стјепановић